• Hem
  • Arkiv

Seeker of Knowledge

BrYnJd2IMAAceLq

De senaste dagarna har jag jobbat på mina archaeology-achievements. Jag tror inte att jag har skrivit så mycket om archaeology alls under Mists of Pandaria? Det fanns ju inga direkt speciella rares att se fram emot så det enda jag verkligen ville ha var titeln.. Jag började i princip direkt med att skilla upp arch till fullt, efter att ha tagit level 90, och har sedan grävt till och från, jag ska förklara varför:

För de som inte vet om hur archaeology funkar i Mists of Pandaria achievementmässigt så har de flesta achieves gått ut på att gräva upp totalt 20 av samma artifact (första achievet är att gräva upp 5 och så fortsätter det). De vanliga artifactsen kan i sin tur bli ”Pristine” vilket kort och gott är en rare-version av artifacten som startar en quest. Achievementet The Seat of Knowledge går ut på att samla alla dessa pristines vilken i sin tur ger titeln Seeker of Knowledge. För att lyckas med detta behöver du alltså dels ha turen att få den artifact du behöver och sedan ha ytterligare en dos tur som gör att den blir pristine… den turen hade ju inte jag om man säger så. För det första blev jag klar med Mogu-artifacts långt före Pandaren (finns tre olika grupper i MoP-archa, dem jag just nämnde + Mantid som kom lite senare i en patch) men fortsatte ändå att få Mogu-digsites 8 av 10 gånger… för det andra fick jag väldigt sällan de artifacts jag behövde och när jag väl fick dem var det inte ofta de blev pristine, haha.

Man kan säga att jag blev ganska less på det efter ett tag och valde därför att fokusera på annat i spelet istället. Items som Lorewalker’s Map och Lorewalker's Lodestone har förstås gjort det lättare, men generellt sett har jag haft ganska mycket otur, jag har dock försökt gräva lite då och då när jag haft lust för det och fick till slut min titel här om dagen. Blev dessutom klar med alla ”20-achieves” för Pandaren (och Mogu) igår, så nu har jag bara Mantid kvar och är redan en bra bit in på de achievements som saknas, så jag är alldeles strax helt klar med archaeology, för denna expansion i alla fall, yay!

cidien

Kommentera

Senaste inläggen i bloggen

Shadowlands pre-patch & ACNH

Midnight och försenad expansion

Blood Elf igen