• Hem
  • Arkiv

Min första vecka i Draenor

Nu har det gått nästan en vecka sedan Warlords of Draenor släpptes och allt eftersom tiden gått har jag fått fler och fler saker att blogga om vilket lett till någon slags prestationsångest så att jag till slut inte bloggat överhuvudtaget istället. Så nu känner jag att jag faktiskt får ta och lägga upp någonting i alla fall så det inte blir en ännu större hög!

B2Wf1NxCAAAw2Gw
Tanken var från början att skriva ett helt inlägg om min väg till 100, men jag kan egentligen sammanfatta den historian ganska kort: lagg, köer och serverkrascher. Som nog alla som spelade de första dagarna vet så var det nästintill ospelbart. Jag var ledig på torsdagen så jag satt uppe vid tolvslaget natten till release, taggad till att levla. Att det skulle krångla lite till en början var ju knappast någon överraskning och jag bestämde mig därför att dygna i hopp om att lagget skulle lugna ner sig lite när folk började gå och lägga sig. Var det så? Nej, inte direkt. Under hela första dygnet laggade det så mycket att det tog nästan en timme per quest i genomsnitt. Vid någon level fick jag invite till en lowpop server och då gick det bra en stund - tills Blizzard stängde av den funktionen och jag var tillbaka på Kazzak.

Klockan började närma sig lunchtid torsdag och lagget började bli värre. Servern började krascha mer frekvent och varje gång den gick ner hamnade jag i kö trots att jag loggade in direkt efteråt. Pojkvännen hamnade inte i kö en enda gång under dessa krascher och frustrationen var ett faktum. Det fortsatte och blev bara värre och värre. Vid midnatt var jag level 98, hade börjat levla ihop med pojkvännen och servern gick ner för att placera mig i en 1300 kö. Jaha, men jag gör väl lite annat under tiden tänkte jag och spenderade en hel timme i denna kö, varpå jag kunde logga in och vi hann med en quest - sedan kraschade det igen och jag fick kön på bilden ovan. Bör nämnas att min pojkvän fortfarande slapp kö... Eftersom jag skulle upp till skolan dagen efter bestämde vi oss för att lägga ner där, inte lönt att sitta uppe mer bara för att nå maxlevel eftersom risken för fler köer var ganska stor.

wod5Fredag morgon gick jag upp lite tidigare eftersom jag ändå inte skulle börja förrän 12, och så levlade vi en liten stund. Det var helt laggfritt och riktigt kul eftersom vi nått till Nagrand! När jag senare kom hem från skolan var det inte alls lika kul för då var lagget tillbaka, men jag slapp i alla fall köer och vi nådde 100 efter en stund. Levlingen var alltså inte alls speciellt rolig, jag ville bara upp till max och då var det ju enormt frustrerande med alla hinder. När det inte laggade så var det dock som sagt riktigt trevliga quests och fina miljöer så jag ser fram emot att göra om det i lugn och ro på någon alt senare.

wod1Sedan dess har jag inte gjort någonting speciellt egentligen. Har försökt njuta av Garrison de stunder det gått att vara där, men vi har mycket problem med lagg där inne på Kazzak. Det är väldigt ofta det inte fungerar som det ska, framförallt såhär fram emot eftermiddagarna/kvällarna då. Jag har i alla fall fått fågeln här ovan som är en reward för achievet So. Many. Pets! Har dock inte hunnit pet battla så mycket i Draenor än, men det kommer.

wod2Jag har dessutom äntligen fått Jadefire Spirit som jag campat väldigt, väldigt länge genom att ha min death knight parkerad i grottan på Timeless Isle. Det var verkligen på tiden! Saknar nu bara ett pet ifrån ön.

wod3Och så har jag levlat upp archaeology och fick faktiskt mina sista skills genom att solva detta fina pet, Frostwolf Ghostpup!

garnnighthowl2 Alldeles nyss fick jag också mountet Garn Nighthowl efter att ha dödat bossen väldigt många gånger. Dödade honom första gången när jag precis nått 100 och har alltså hunnit döda honom rätt många gånger fram till idag. Har såklart sett det bli ninjat hundra gånger, vilket alltid är hur tråkigt som helst, och dessutom rollat 99 en gång samtidigt som vinnaren också rollade 99, men till slut fick jag honom alltså. Patience is a virtue!

Allt som allt har min första vecka i Draenor varit väldigt trevlig. Det enda jag hade kunnat önska är väl mindre lagg och kanske lite mer tur med loot i heroics för min del! ;)

Kommentera

Senaste inläggen i bloggen

Shadowlands pre-patch & ACNH

Midnight och försenad expansion

Blood Elf igen