• Hem
  • Arkiv

Hejdå Quintessence

Uppdateringen har inte varit på topp på senaste, en stor anledning är att det har varit väldigt bra väder, men också innehållet i detta inlägg, som jag egentligen skulle ha publicerat för nästan en vecka sedan, men nu blev det lite senare:

Känslan när en guild man spelat väldigt länge i disbandar och alla man spelat med går åt olika håll är hemsk tycker jag och kanske är det också därför jag alltid har försökt hålla liv i de guilder jag varit i. Egentligen kan man säga att jag spelat i en och samma guild sedan 2008, för Quintessence/Fantastic Ten är mer eller mindre en förlängning på 25man guilden Var e VargeN.

nefariankill

I slutet av Wrath of the Lich King blev jag kontaktad av några spelare jag kört med i Var e Vargen (25man guilden jag spelade i under hela Wrath), de var ett gäng irls som ville göra en satsning i form av en 10man guild, jag tyckte det lät kul och kände ju de flesta spelarna, så jag hoppade på. Som många irl-guilder gick det väldigt bra till en början men slutade rätt snabbt med att nästan alla irl-vänner la ner spelandet. Jag kände mig inte riktigt klar med guilden, så jag och en av våra senaste medlemmar, Kjukisar, valde att fortsätta tillsammans med dåvarande GM och några kompisar som fanns kvar i guilden. För att kunna fortsätta raida behövde vi förstås ersätta alla spelare som slutat, rekryteringen gick väldigt trögt och vår progress i tier 11 led förstås av det, men till Firelands började vi repa oss lite. Vi dödade 6/7 heroic, Ragnaros fick vi ganska många tries på men han dog aldrig. Spelare kom och gick, men vi lyckades ändå hålla igång raidandet skapligt och det fortsatte in i Dragon Soul.

madnesshc

I Dragon Soul lyckades vi döda 5/8 heroic innan nerfsen kom, därefter åkte vi på en smäll då vi tappade nästan alla våra ranged-spelare av olika anledningar vilket förstås blev ett problem på Warmaster Blackhorn. Det tog oss ett bra tag att få ihop en ordentlig grupp igen, men när vi väl gjorde det så avslutade vi tieret på 8/8 heroic. Dåvarande gruppen var riktigt bra och det såg ljust ut inför Mists of Pandaria. Några månader efter började det dock uppstå problem, officerargruppen var inte helt överrens och det slutade med att 4 spelare gick vidare, vilket i sin tur senare gjorde att vi tappade ytterligare spelare, vilket ju ofta händer om en eller flera lämnar.

När Mists of Pandaria kom hade vi därav inte ett fullt raidteam, men vi bestämde oss för att köra på ändå och fortsätta söka folk. Det gick lite trögt att komma igång och första tieret blev återigen ingen höjdare, vi hade mycket problem med inställda raids och att vi tappade members hit och dit, men vi lyckades på något vis ändå köra vidare. Throne of Thunder var likadant, om inte värre, vi hade extremt låg raidaktivitet och ställde in fler raids än vi körde, att hitta spelare på Outland var inte det lättaste så vi tog beslutet att flytta från Outland till Kazzak. Det visade sig vara ett väldigt bra beslut och när Siege of Orgrimmar kom blev vi snabbt klara med normals och kunde även köra på bra i heroic. Det blev lite segt ett tag där vi återigen fick ställa in raids och tappade progress tid, men vi nötte på ändå och den 17e april föll Garrosh heroic, tieret var klart och gruppen starkare än någonsin!

willkill1_zpse810da4f

Men så kom då det tråkiga… efter att vi dödat Garrosh så bestämde sig en spelare för att söka sig vidare vilket skapade en dominoeffekt med fler spelare som blev oroliga över hur det skulle fungera att hitta spelare för Mythic. Detta slutade i att vi tappade 1 tank, 2 healers och 1 dps och vem vet hur många fler som skulle ha lämnat på grund av att de sökte vidare, behöver väl kanske inte direkt förklara varför vi valde att lägga ner guilden i detta skede. Visserligen har vi tappat spelare förut med, men denna gång hade vi inte bara behövt ersätta dem utan även hitta ytterligare 10 spelare för mythic. Själv hade jag fortsatt kämpa om det inte varit för att jag blev ensam officer kvar, jag känner väl lite att någon gång får det vara nog, vi har byggt upp teamet många gånger om och nu slutar vi på topp.

Jag kommer att sakna min guild och mina guildies något otroligt mycket och är väldigt tacksam över de år vi har haft tillsammans, alla nya människor jag lärt känna och alla roliga raids som alltid gjort det värt att kämpa vidare.

Vart jag ska ta vägen nu har jag ingen aning om, mina planer var såklart att fortsätta spela i den här guilden, så detta kom rätt oväntat för mig. Först och främst tänkte jag ta en välförtjänad paus och vad som händer därefter har jag ingen aning om.  Antingen blir det att leta en ny guild senare eller kanske lägga spelandet på hyllan, vi får se!

RIP Quintessence/Fantastic Ten, tack för alla år <3

garrosh November 2010 – April 2014

Kommentera

Senaste inläggen i bloggen

Shadowlands pre-patch & ACNH

Midnight och försenad expansion

Blood Elf igen