• Hem
  • Arkiv

Guildsnack

Det var längesedan jag skrev någonting om guilds, utöver att typ visa upp bosskills och sådär. Det fanns en gång i tiden när jag skrev väldigt personliga tankar om mitt dåvarande raidteam vilket både kunde lyfta fram bra och dåliga sidor, något jag fick backning på av andra i guilden. Jag slutade därför att skriva så ingående om saker och ting och har varit lite mer neutral i framställandet. Det är svårt det där att hitta en bra balans, men förhoppningsvis blir man bättre med åren ;) Det är ju trots allt en blogg och inte en privat dagbok.

CV5drz4XAAA6RCp
Hur som helst så vill jag skriva av mig lite och kommer därför låta er få komma in lite mer bakom kulisserna! För er som hänger med lite i denna blogg så kanske ni vet att jag och Crit startade upp ett litet raidteam med några gamla spelkompisar för att köra en gång i veckan enbart för skojs skull. Det rullade på riktigt bra och vi clearade 13/13 heroic före jul. Hur som helst så har det uppstått några problem, eller komplikationer kanske vi ska säga istället?
  1. Heroic är clearat – vad nu? Vissa vill gå vidare in i mythic, andra inte. Själva idén med hela projektet var ju faktiskt raiding för skojs skull och inte direkt progress. Normal och heroic är flexibla och man kan ta med allt från 10-30 spelare vilket passar oss bra eftersom antal spelare varierar mycket mellan raids. Nästa steg, mythic, är lite jobbigare. Då behöver man vara 20, inte fler och helst inte färre, något som blir problematiskt i vår väldigt varierande grupp. Det vore skoj att kunna köra mythic eftersom det ger lite mer utmaning och sådär, men hur ska man lösa det rent logistiskt? Risken är ju att man måste sätta standbys som i så fall inte får raida på en hel vecka och kanske i värsta fall lämnar, och att vi i flera fall inte ens kommer ha folk så det räcker till mythic. En lösning kanske vore en extra raiddag, men där uppstår nya problem (alla vill inte köra mer än en dag och att ta olika personer på de två olika raidsen gör att man rullar tillbaka eventuell progress). Steget till mythic känns därför ganska stort och krävande. Det går säkert att lösa på något vis, men då behöver vi slå våra kloka huvuden ihop. Problemet där blir då att vissa blir otåliga och inte orkar köra mer heroic, förståeligt, samtidigt som det då känns som man lite tappat poängen med gruppen. Ju fler som slutar, desto längre är vi ifrån mythic dessutom. Knepigt! Jag skulle kunna skriva på länge om just detta problem, men det blir så långt. Förstår ni vad jag menar med att det är lite krångligt? Det känns som att alla lösningar som jag kan komma att tänka på medför andra problem istället. Kanske någon läsare har en bra idé om hur man löser det på ett bra sätt?

  2. Under jul och nyår hade vi break från raiding av den simpla anledningen att vi raidar torsdagar och detta år inföll julafton och nyårsafton just på torsdagar – vi tänkte att det nog inte var så många som skulle dyka upp för raid då. Tanken var att vi skulle köra igång efter breaket igår igen men då det bara var 6 acceptade så ställdes raiden in. Jag undrar jag hur många som faktiskt slutat spela efter jul? Kan dock tänka mig att flera missat att vi skulle köra eller fortfarande är iväg efter julledighet. Får hoppas intresset är större nästa raid :)

  3. Jag är numera ensam officer, typ. Jag och Crit har varit de enda officerarna i guilden vilket har räckt bra, med Fistcrackers som hoppat in som reserv när vi varit borta. Nu har dock Crit slutat spela så Fist har motvilligt tagit på sig rollen som officer. Problemet är ju dock att vi bor ihop och är därför oftast borta samtidigt om vi åker någonstans, därför är det inte optimalt att vi ensamma tar hand om raidsen. Detta är någonting som behöver lösas snarast så jag hoppas vi har någon intresserad som faktiskt har tid att engagera sig lite också. Speciellt om man ska driva detta framåt och vidare. Detta hänger förstås mycket ihop med punkt 1 också… mythic kräver mer arbete från officerare. Men även utan mythic skulle det alltså underlätta med åtminstone någon mer som kan organisera raids och sådär.

CFnkXOsXIAIhT50
Det blev ganska långt så grattis om du har orkat läsa hela texten! ;) Vi får se hur det går med allting, jag kommer nog blogga rätt snart igen också eftersom jag fått några nya samlarobjekt ingame. Annars är det mycket plugg och Fallout 4 nu kan jag säga. Hoppas ni har en bra start på det nya året!

Kommentera

Senaste inläggen i bloggen

Shadowlands pre-patch & ACNH

Midnight och försenad expansion

Blood Elf igen