• Hem
  • Arkiv

Guild experience

Fantastic Ten är level 15 och går sakta men säkert framåt, problemet är bara den minimala mängd xp vi får per dag. Att vara 3 stycken guildies i en heroic är ibland en bedrift för oss med tanke på att det fram tills sent på kvällen oftast är omkring 4-5~ spelare online bara. Visst är det bra att man KAN få xp för att vara 3 i en hc (man var ju tvungen att vara minst 4 förut) men det räcker ändå inte riktigt fram, vi får så pass lite. Rör oss 1% fram på daily capen per boss.


Det hade kanske varit en hel del om vi hade flera grupper som körde per dag, men oftast är det bara samma personer som kör och vi börjar bli lagom trötta på heroics. Sedan är det ju synd att många av våra members kör dungeons själva eller två stycken bara, eftersom det inte ger någonting heller.

Ett annat stort problem är att flera dagar har vi lyckats få xp upp till 10% av daily capen och sedan fastnar den, vi får ingenting mer för att köra heroics. Arena och quests fungerar fortfarande, men det är inte mycket till tröst när man väl försöker få ihop guildgrupper till heroics och inte får ut något av det. Har öppnat ticket om detta ett antal gånger och får svaret att "vi tittar på det till nästa maintenance" och ingenting händer, förstås.

Det bästa vore om Blizzard kunde fixa så att den xp man får är baserad på hur många aktiva members man har i guilden, om det ens skulle gå. Eller helt enkelt öka xp:n, framförallt för 3 guildies i en heroic! De argument jag stött på Mot detta är att "ja men är man en liten guild så ska man levla långsamt", varför? Själva racet till lvl 25 är för länge sedan över för de stora guilderna och det blir nästintill en plåga för oss mindre guilder eftersom samma personer får slita dag ut och dag in för att ens komma framåt. Vi har även försökt få in lite socials och dylikt för att levla snabbare men de flesta lämnar ganska snart för guilder som redan är maxlevel.

Jag hoppas att Blizzard gör någonting snart för att hjälpa de små guilderna, annars får man väl helt enkelt fortsätta i denna stil, sakta men säkert framåt.

Kommentera

Senaste inläggen i bloggen

Shadowlands pre-patch & ACNH

Midnight och försenad expansion

Blood Elf igen