• Hem
  • Arkiv

For the Horde!

hordeicon

Något som oroar mig lite just nu i World of Warcraft är vad som hänt med hordesidan på servern jag spelar (Outland). En gång i tiden var det en väldigt stor och aktiv server med ganska så bra fördelning över alliance/horde. Det är fortfarande en stor server, men hordesidan är påväg att dö ut. Jag är inte riktigt säker på när det började, men det är ingenting som hänt över en natt. Jag själv har spelat på Outland sedan WOTLK släpptes och det har aldrig varit så illa som det är nu, vad jag vet.

Jag började märka av det som mest när Mists of Pandaria släpptes. Det blev väldigt påtagligt under levlingen att det fanns bra mycket mer alliance än horde. Free character migration fanns öppet och jag antar att de flesta som flyttade iväg var just horde som var trötta på köer och att bli gankade. Sedan har det bara fortsatt, det är svårt att hitta folk till guilden (eller bara random aktiviteter) och tradechatten är överhuvudtaget bra mycket tystare än vad den var förr.

Många spelare jag känner har valt att flytta ifrån servern eller helt enkelt byta över till alliance, vilket jag tycker är väldigt synd, men självklart förståeligt. Nu är FCM återigen öppet, både för horde och alliance. Jag tycker att man borde begränsat det till enbart alliance, för jag är rädd att de flesta som väljer att ta FCM nu faktiskt är horde, för varför skulle man vilja lämna alliancesidan? Bortsett från köerna då. Så tråkigt att se, för jag trivs så bra på Outland, eller gjorde förr åtminstone. Nu hoppas jag mest på att det ska bli bättre. Sååå om det är någon bloggläsare som vill ha en ny server eller levla upp en ny char, kom och stärk hordesidan på Outland lite! ;) For the horde!

Kommentera

Senaste inläggen i bloggen

Shadowlands pre-patch & ACNH

Midnight och försenad expansion

Blood Elf igen