• Hem
  • Arkiv

BlizzCon 2013, del 2

Jaha, då var BlizzCon över för denna gång. Har inte så jättemycket att säga om dag 2, men:

blizzcon7Item Squish: Det kommer nog kännas lite konstigt att typ "YES, 5k dps!" men annars har jag ingenting emot itemsquish, antar att det behövdes eftersom siffrorna blir extremt mycket större för varje expansion. Jag var väldigt orolig över hur det skulle påverka soloing av gammal content eftersom jag kör väldigt mycket mountruns, vilket är en stor del av det som gör WoW kul för mig, men jag verkar ha oroat mig i onödan. :)

blizzcon8Så var det det här med saker som försvinner; reforge, hit/expertise, dodge/parry, färre gemslots och färre enchants. Hmm. Jag kommer knappt ihåg hur det var att spela utan reforge men det ska nog inte ta så lång tid att avvänja sig, antar jag. Det enda jag tänker lite på är de gånger man tar något som inte är BiS för att ingen annan behöver det och kan reforga till den stat man önskar så itemet inte blir helt "värdelöst", det blir ju inte riktigt samma sak nu. Å andra sidan är det rätt skönt att åter igen kunna dra på sig upgrades direkt man får dem istället för att lägga dem i bagen och vänta på en break under raiden eller tills att raiden tar slut för att man sedan ska enchanta, gemma och reforga om hela gearet. Själv tycker jag ändå att reforge är ganska bra eftersom man som sagt kan byta stats om man får ett item som inte riktigt är hundra, jag vet inte varför man ska göra allting så himla enkelt. Undrar också över vad man kommer få för vendor på yaken som ersätter reforgevendorn ;)

Allting är en vanesak. Jag tyckte reforge lät konstigt när det kom och nu känns det vemodigt att det ska bort. Det här med färre items som går att enchanta och färre gemslots kommer antagligen påverka min ekonomi, i kombination med att man kommer kunna ha samma gearset till alla specs som hybridklass. Å andra sidan vet vi inte exakt hur det blir ännu och jag tjänar trots allt guld på samtliga professions i WoW, så vi får väl se. Antar att det är sjukt skönt att slippa ha hundratusen olika items för er som spelar hybridklasser, själv har jag ju inte riktigt det problemet som mage, haha. Pratade faktiskt med en kompis, bara några dagar före BlizzCon, om att det vore rätt praktiskt om det bara fanns ett tierset för varje klass som ändrades beroende på spec, och nu blir det troligtvis så, lite kul.

Över till något jag väntat på att få reda på:

The Enchanted Fey Dragon will be a store mount that is sold to benefit the Make-A-Wish Foundation. It will be sold alone or in a combo pack with another pet for the charity.
Nämligen var Fey Dragon kommer ifrån! Jaha, there we go. Ett awesome mount som självklart kommer att kosta riktiga pengar. Det är ju i alla fall bra att det kommer gå till välgörande ändamål. Men alltså... betalmount eller ej, jag vill ha en!

Allt som allt: Jag är faktiskt inte superexalterad över nästa expansion och det är nog första gången det händer. Kanske är det för att jag har spelat ända sedan vanilla utan ett riktigt break, jag vet inte. Det som egentligen blev mest negativt för mig var faktiskt det hela med 20man-raiding. Nu när jag ändå hunnit fundera lite mer över det så ser jag att det finns en hel del fördelar också, men jag kan inte undgå att fundera över hur det ska gå för vår guild. Jag tror att allt går bara man vill, men det kommer bli en hel del jobb och det var ingenting jag var direkt beredd på.

Jag gillar inte riktigt det här med att stress-släppa ny content hela tiden heller, för ett år sedan hade vi precis börjat spela Mists of Pandaria och om man utgår från vad Blizzard svarat om nästa expansion vill de ha ut den så tidigt som möjligt nästa år. Jag tycker inte direkt att det är roligt att levla utan ser det mest som någonting jag vill göra snabbt så jag kan sätta igång med endgame content som raids osv, så för min del spelar det ingen roll om det är en ny patch med raid eller en helt ny expansion, ibland kan jag faktiskt föredra nya raids istället.

Nu vet vi ju inte exakt när WoD släpps, så återigen ska jag väl inte säga för mycket... det kanske tar 1 år, vem vet! Det kanske bara är jag som tycker att det går för snabbt med allting, haha, man säger ju att ombyte förnöjer och nästa expansion kan ju faktiskt bli hur bra som helst, det återstår att se!

Okej, jag hade en hel del att säga visade det sig, så jag ska passa på att avrunda nu så det blir någorlunda läsbart ;) Det har ju inte varit så mycket egna tankar i denna blogg under de senaste åren, men det blir nog ändring på det framöver, kul att skriva av sig lite om nya saker!

Kommentera

Senaste inläggen i bloggen

Shadowlands pre-patch & ACNH

Midnight och försenad expansion

Blood Elf igen