Celestial Tournament

0 ·

masterofthemasters

På förfrågan kommer här taktikerna jag använde för att klara Celestials, i detalj. De jag skrivit ner nedan är förra veckans team och nuvarande veckans. Jag har klarat de första tre tränarna också men då prövade jag mig bara fram och klarade aldrig scenariot så kommer inte riktigt ihåg vad jag använde tyvärr. Om jag kör dem senare tänkte jag uppdatera detta inlägg så allt finns på samma ställe! Update: Lagt till så alla tränare finns med.

Round 1: Wrathion, Chen & Taran

Wrathion: Yellow-Bellied Bullfrog, Anubisath Idol, Kun-Lai Runt
Yellow Bellied Bullfrog: Swarm of Flies -> Tongue Lash -> Tongue Lash -> Healing Wave -> Tongue Lash > Swarm of Flies, pet 1 dog, fortsatte på pet 2 med: Tongue Lash
Anubisath Idol: Crush spam tills hans båda drakar var döda (annars har du ditt tredje pet kvar om ditt andra skulle dö.)

Chen Stormstout: Menagerie Custodian, Xu-Fu, Cub of Xuen (skulle tro att vilken beast som helst funkar, ville bara testa mitt nya pet), Emperor Crab
Menagerie Custodian: Demolish -> Demolish -> Ion Cannon
Xu-Fu, Cub of Xuen: Vengeance -> Feed -> Spirit Claws (Spirit Claws när de andra är på cd)
Emperor Crab: Surge -> Healing Wave (på cd)

Taran Zhu: Crawling Claw, Lil K.T, Eye of The Legion
Crawling Claw: Curse of Doom -> Ancient Blessing -> Shadow Slash
Lil X.T:
Death and Decay -> Shadow Slash -> Curse of Doom (nytt pet) -> Shadow Slash
Eye of the Legion:  Shadow Slash -> Agony -> Soul Ward -> Shadow Slash -> Shadow Slash

Round 1: Kiryn, Wise Mari & Blingtron

Taktik: http://www.wowhead.com/quest=33137#comments:id=1900182 Jag följde denna taktik nästan rakt av eftersom jag hade likadana pets.

Wise Mari: Lil’ XT, Leopard Scorpid (eftersom jag inte hade just den ur guiden), Water Waveling
Lil’ XT:
Heartbroken -> Tantrum, så fort de är off cd, Zap om de andra är på cd.
Leopard Scorpid: Beroende på hur högt hp det var på Maris andra pet körde jag Snap eller Rampage (med lite hp kvar).
Water Waveling: Användes i vissa fall för att finisha av hans andra pet, annars enbart för att slakta hans sista pet med Water Jet!

Det var den tränare jag hade absolut störst problem med då hans pet Spirus är hur jobbig som helst med sin heal. Det finns säkert någon mycket bättre taktik än just denna, men jag körde helt enkelt tills det funkade och började med honom varje gång.

Shademaster Kiryn: Unborn Valkyr, Pandaren Earthspirit, Menagerie Custodian
Unborn Valkyr först ut: Curse of Doom -> Haunt
Pandaren Earthspirit: Crystal Prison (vilket kommer stunna yetin så att nästa pets byts in, yetin kommer dö på sidan av). Stone Rush -> Rupture så kommer katten att dö. Ibland kom yetin tillbaka med låg hp här men då körde jag bara en Stone Rush på honom med.
Menagerie Custodian: Kiryns sista pet har irriterande dodge-abilites så tänk lite på hur du använder spells, i vissa fall hade jag fortfarande min Unborn Valkyr kvar så de gångerna la jag upp Curse of Doom/Haunt och bytte sedan till Custodian och finishade av med Shock and Awe -> Ion Cannon. Kan behövas en Zap mellan.

Blingtron 4000: Dancing Water Skimmer, Electrified Razertooth, Fel Flame.
Dancing Water Skimmer: Pump -> Pump -> Healing Wave -> Water Jet så bör första petet vara dött.
Electrified Razertooth: Rip -> Blood in the Water -> Rip -> Devour. (I vissa fall fick jag även använda detta pet till hans första pet när min Water Skimmer dog, då körde jag bara 1 Blood in The Water på den)
Fel Flame: Immolate, Conflagrate, Burn.

Round 1: Sully, Dr. Ion & Cho

Sully: Swamp Croaker, Emerald Boa, Effervescent Glowfly
Swamp Croaker:  Swarm of Flies -> Tongue Lash
Emerald Boa: Hiss -> Bite
Effervescent Glowfly: Glowing Toxin -> Cocoon Strike -> Slicing Wind

Ärligt talat körde jag bara på tills varje pet dog på Sully, jag hade ingen direkt plan men det gick bra ändå.

Dr. Ion Goldbloom: Lil’ Ragnaros, Fel Flame, Restless Shadling
Lil’ Ragnaros: Sons of the Flame -> Magma Trap -> Sulfuras Smash
Fel Flame:  Scorched Earth -> Conflagrate -> Burn
Restless Shadling: Death and Decay -> Arcane blast -> (Phase Shift vid behov)

Samma här, ingen direkt plan utan körde bara på och det gick bra! Tänk på att Sons of Flame och Phase Shift är bra för att blocka attacker som t.ex. Lift-off.

Lorewalker Cho: Arcane Eye, Gilnean Raven, Pandaren Monk
Arcane Eye: Drain Power -> Mana Surge, körde vidare med Focused Beams på hans nästa pet.
Gilnean Raven: Call Darkness -> Nocturnal Strike -> Peck
Pandaren Monk:  Focus Chi -> Fury of 1,000 Fists (för hans sista pet) om hans andra pet fortfarande lever så kör Jab på den.

Jag kollade alltså inte direkt taktiker för dessa tre tränare utan bara gick in och körde på teams som liknade kommentarer jag sett, just därför gjorde jag ingen exakt rotation utan använde spells utefter förnuft, men det jag skrivit är den ordningen jag ungefär använde dem i. Jag var inte riktigt beredd på att jag skulle klara alla på första försöket så skrev därför inte ner exakt rotation, men det verkade inte alls speciellt noga, eller så hade jag bara oerhörd tur.

Bör nämnas att det inte alltid fungerar som man tänkt sig, oftast räcker det då med att improvisera och bara använda vissa attacker några extra gånger, men har man för mycket otur är risken att man får börja om, vilket jag fick göra ganska många gånger. I slutändan handlar det mycket om att antingen ha rätt bra tur eller att man då har flera uppsättningar av samma team. Det går såklart att köra med helt andra kombinationer men det här var de team som funkade absolut bäst för mig så jag höll fast vid dem.

xufu3

Round 2: Celestials

Taktik: http://www.wowhead.com/quest=33137#comments:id=1896763
Måste saga att denna taktik var helt fantastisk, frågan är ju om den kommer bli nerfad snart, för jag behövde inte börja om en enda gång, detta fungerade SÅ bra!

Till round 2 behövde jag bara dessa pets: Pandaren Water Spirit, Chrominius, Rapana Whelk, Clockwork Gnome, Stitched Pup, Lil’ Deathwing (istället för Dark Whelpling från guiden, hade ingen sådan på 25), Anubisath Idol och en Magical Crawdad. Jag behövde inte använda alla utan viktigast var Water Spirit, Chrominius & Crawdad.

Chi-Chi, Hatchling of Chi-Ji:
Börja med Pandaren Water Spirit: Geyser ->  Whirlpool
Chrominius: Howl -> Surge of Power

I detta fall var Chi-Chi redan död för mig, annars kan man byta till Rapana Whelk för att finisha.

Xu-Fu, Cub of Xuen:
Pandaren Water Spirit: Geyser -> Whirlpool
Chrominius: Howl -> Surge of Power
Clockwork Gnome: Metal Fist (om han inte är död än)

Zao, Calfling of Niuzao:
Pandaren Water Spirit: Water Jet -> Geyser -> Whirlpool
Chrominius: Howl -> Surge of Power

Yu’la, Broodling of Yu’Lon:
Stitched Pup: Diseased Bite -> Howl -> Diseased Bite -> Gör en Howl när du kommer tillbaka på 1 hp
Lil’ Deathwing: Call Darkness (om han inte gör liftoff) -> Shadowflame tills du dör
Anubisath Idol: Crush -> Deflection om han gör liftoff

Det går att sola Yu’la med Mr. Bigglesworth också vilket jag testade denna vecka:
Claw -> Ice Tomb – Ice Barrier – PASS -> Claw -> Claw -> Repeat (ta med första Claw också)

Och nu till ett av de viktigaste tipsen: Du kan faktiskt heala upp dina pets på Yu’la. Det jag gjorde var att mellan varje Celestialboss så gick jag till Yu’La, började med min Magical Crawdad och använde Wish för att sedan byta in de pets som behövde healas (Water Spirit och Chrominius). Yu’la börjar alltid med Emerald Presence och gör sedan Lift-off så du har två rundor på dig att heala och sedan lämna combat. Hur lätt som helst!

Övrigt: Det jag skulle rekommendera är att du letar runt efter taktiker som passar dina level 25 pets bäst och i värsta fall kanske du behöver levla upp några för att det ska fungera. Jag hade 81 level 25 pets när jag gjorde mitt första försök men fick levla upp 5 till för att klara det, allting handlar ju egentligen bara om vad det är du har på level 25. Taktiken med Chrominius och Pandaren Water Spirit rekommendar jag VERLIGEN så är det några du ska levla upp så är det dem!

Kom ihåg att det är svåra tränare och att du förmodligen kommer få börja om några gånger på grund av otur, men ge bara inte upp, allt går om man vill!

  • Har du spelat Dawngate? Det är ett beta spel…Moba! Första gången jag spelar ett sådant, men det är jätte kul 🙂

    • Nej det har jag inte, men kanske borde pröva! 😀

  • Jess

    Har du nåt tips på hur man levlar battlepets snabbt 🙂 ?

    • Har inga direkta supertips eftersom jag själv letar efter något bra ställe att farma på! Förr levlade jag dem bredvid Shrine men det går inte längre ;P just nu börjar jag alltid med att köra pet trainers först och när jag bara ska grinda upp xp så gör jag det i Valley of Four Winds eftersom det finns många ställen med många pets på ett och samma ställe. Allt detta förutsätter ju mer eller mindre att redan ha några 25:or dock! (1 låglevlat som får vara med en runda och sedan 25or).